Berita Makanan

 

Kami sediakan segalanya untuk anda dengan pembacaan santai, ulasan dan panduan tempat terbaik untuk menjamu selera, dan tempat terbaik untuk dikunjungi bila anda di Asia Tenggara. Dari panduan michelin hingga ke gerai pusat penjaja dan kedai pencuci mulut pemenang anugerah, kami jamin dapat membuka selera anda, meningkatkan kreativiti anda, atau memberikan inspirasi kepada anda untuk mengambil pengisar dan mencipta karya kulinari yang tersendiri.

 

Perlukan bahan bacaan untuk musim perayaan? Layari laman panduan bermusim kami dengan artikel yang sesuai untuk perayaan. Menu makan ketika Sahur? Tempat hotpot terbaik untuk Tahun Baru Cina? Cadangan snek Deepavali? Kami ada semuanya.

 

Siri Wow! kami membawa anda meronda di sekitar kota mencari tempat makan paling terbaik dan popular - dimulakan dengan siri Singapura dan Filipina. Roti dibakar arang oleh pembuat roti pau, tulang rusuk daging dalam buih berasap, sup masam daging betis lembu yang lazat, lihat di bawah untuk lebih banyak cadangan bila anda berada di Singapura/Filipina.

Article

Tambahan 10 Lagi Pencuci Mulut Asia yang Boleh Anda Cuba

Dari pencuci mulut berwarna ungu Filipina bernama Halo Halo, hingga ke Es Teler dari Indonesia, kami kongsikan lagi 10 resipi manisan dan snek yang sangat sedap!
Article

5 Cara Asas Menggunakan Kuning Telur Asin

Tiada idea macam mana nak guna kuning telur asin? Kini masalah itu hampir lenyap dari pemikiran anda. Berikut adalah 5 cara terbaik untuk meningkatan hidangan dengan kuning telur asin. Baca sekarang.
Article

10 Cara Mudah Buat Teh Herba Cina untuk Diminum Setiap Hari

Makanan berkhasiat Asia terbaik di dalam segelas cawan yang dipenuhi teh herba yang melegakan dan meningkat tahap kesihatan.
Article

5 Resipi Keto Rendah Karbohidrat untuk Makan Malam Perjumpaan Tahun Baru Cina

Guna resipi yang melibatkan penggunaan paha ayam (semestinya termasuk kulit) berbanding potongan ayam biasa untuk lemak berkhasiat ekstra. Sos utama masakan Cina, kicap soya, diganti dengan cecair amino sebagai alternatif keto. Pencuci mulut juga perlu ada untuk melengkapkan jamuan. Kami merujuk kepada sup kacang tanah klasik - sepenuhnya keto, supaya semua orang boleh berkumpul dan menjamu selera sepuasnya di Tahun Baru Cina ini.
Article

5 Kisah Percintaan, 5 Kota, dan Sajian Yang Dapat Menghangatkan Kisah Romantis

Dari Da Lat ke bandar Kuching, kenali lima orang yang masih bujang dalam pengembaraan epik janji temu (blind date) di sekitar Asia Tenggara.
Article

Ulasan: Bebola Daging Yang Padat Dan Hidangan Lain Yang Menyelerakan di GO Noodle House

Peluang terjumpa dengan resipi lama telah memacu sebuah restoran mi rantaian Malaysia untuk mencipta kejayaan.
Article

Horoskop Pencuci Mulut Anda di Hari Valentine

Adakah cinta terukir di bintang? Bagaimana pula dengan pencuci mulut yang sempurna? Sama ada cinta sejati, cinta monyet atau seseorang yang disayangi, ketahui 1 daripada 12 pencuci mulut yang sejajar dengan bintang anda dan insan tercinta. Adakah Biskut Coklat Kerepek Kentang yang bergaris dan ropol, atau Sagu Mangga Pomelo dengan pulpa enak? Bintang sudah terjajar, temuilah cinta anda di Hari Valentine ini.
Article

Makanan Panas dan Sejuk - Apakah Maksudnya?

Adalah hidangan pedas kegemaran terlalu “panas” untuk anda? Bolehkah teh hijau yang “sejuk” sesuatu yang tidak bagus?
Article

Ketahui Horoskop Makanan Sihat Anda!

Kongsikan dengan kami bintang horoskop, dan kami dedahkan hidangan sihat yang ideal untuk anda.

Wow! Series

Article

wow-singapore-two-face-burnt-cheesecake

Terbakar dengan indah-dua kata yang menggambarkan cheesecake istimewa yang dibuat di toko roti Keong Saik, Singapura. Sentuhan klasik yang datang dari Spanyol beberapa tahun lalu, basque cheesecake atau burnt cheesecake ini dibuat dengan empat jenis keju.

Dengan mengklik "Terima", anda bersetuju dengan penggunaan kuki dan teknologi serupa.

Baca Polisi Kuki